CERAMAH TERBARU

Thursday, February 9, 2012

NAJIB MENIPU LAGI, SAMPAI MACAM NIH PUN HANG NAK KENCING

perang siber menggunakan twitter, blog, facebook semakin rancak. Ramai pemimpin negara turut menyertainya sekalipun ramai diantara mereka hanya mengupah orang lain untuk memncipta dan mengemaskinikan akaun mereka sedangkan mereka sendiri zero-knowledge di bidang I.T.

Inilah yang berlaku kepada PM Malaysia bernama Najib. Entah berpaa juta dibelanjakan untuk mengupah mereka yang bergiat di dalam I.T. untuk mencipta dan mengemaskinikan akaun twitternya.

Tetapi malang. Najib menjadi mangsa penipuan. Ikuti pendedahan dari really.tigaline.com ini mengenai penipuan pengikut akaun twitter Najib yang dikatakan mencecah hampir setengah juta oang...

REALLY RAHSIA DISEBALIK AKAUN TWITTER NAJIB TUN RAZAK

Najib Tun Razak Adalah Perdana Menteri Malaysia

Dia sangat popular

Di akaun twitter 426,969 follower

Di akaun facebook 946,494 like

Baru baru ini Najib Razak mengumumkan beliau terharu kerana dapat menjangkau 400,000 pengikut di twitter.kalau dia nak terharu ada 400,000 pengikut waktu dia mengimamkan solat, tak pe lah, tapi di akaun twitter, sesiapa pun boleh buat lebih dari 1 juta kawan pun boleh… Siapa kata tak boleh? guna taktik macam najib razak ni.

Apa taktiknya?

Really3line mula untuk semak siapa yang menjadi follower di akaun twitter Najib Razak ni. Mengejutkan apabila ramai yang menjadi follower najib razak ini mengunakan profile picture telur.

contohnya macam ni, korang klik sini. Kalau korang malas, negok gambar kat bawah ni.kalau korang rajin, korang klik lah dekat Najib Razak punya follower di akaun twitternya, banyak sangat yang pakai gambar profile picture telur, yang menunjukan mereka ini yang kita panggil sebagai fake user, atau pun spam.

Macam mane kita boleh tahu mereka ni fake user atau Spam?

Biasanya mereka mengunakan software, atau beberapa website yang membantu untuk membuat fake user, atau beberapa individu yang bekerja untuk membuat email dan create akaun facebook atau twitter.

contoh yang lebih jelas macam ni.


Kalau anda rajin, anda semak lah, yang really3line bagi ini sikit je, follower Najib Razak kan ada lagi 426,960 orang, jadi mungkin lagi ramai yang real user kot…

Tapi cuba buang semua fake user dan spam ni, agak agak berapa je follower yang Najib Razak ada ye?

Benda kecil macam ni pun nak tipu ke? sangat menyedihkan lah, kalau tipu guna benda yang logik sikit macam guna software ni (TWIENDS) tak pe lah, kira berkhemah juga.

Apa pun tahniah kepada Najib Tun Razak kerana mempunyai ramai followers dan Likes yang banyak di laman social seperti facebook dan twitter, walaupun ramai yang spam dan fake user.

SEKIAN. -Really3line

No comments:

Post a Comment